Verhoog uw veiligheid, efficiëntie en effectiviteit

met de op afstand bestuurbare JEL-R

30t

Hijsvermogen

800kg

Eigen gewicht

90cm

Hoogte afmeting

12uur

Beschikbare draaiuren

100%

Rotatie op afstand

Technologische voorsprong

Door de combinatie aan vaardigheden van zowel kraanmachinist als hijshulpmiddel JEL-R is het vanaf nu mogelijk om de last efficiënter, veiliger en effectiever te verplaatsen. Behaal een technologische voorsprong op uw concurrentie met tijdsbesparing, extra veiligheid en een onovertroffen controle over de last. Lees meer…

All-in-one Servicepartner

Achter dit krachtige hijshulpmiddel zitten drie ervaren bedrijven die de krachten in één bundelen om als hecht team van specialisten te zorgen voor een betrouwbare oplossing. Ontwerp, productie, service en onderhoud worden allemaal op Nederlandse bodem uitgevoerd. Voor u gaan wij tot het uiterste en verder. Lees meer…

Echte veiligheid begint bij goed gereedschap.

JEL-R is een innovatie die tot stand is gekomen door de marktwens van continue verbetering en het streven naar een zo veilig mogelijke werkomgeving. JEL-R is met zijn rol als hijshulpmiddel die de veiligheid op de werkvloer tijdens hijswerkzaamheden verbeterd een belangrijke schakel in een steeds slimmer wordende werkomgeving. Maar wij gaan verder. Zo is de JEL-R voorzien van diverse hightech oplossingen die het apparaat unieke eigenschappen geven en zorgen voor een toekomstbestendig product.

Simpel maar effectief design, dat is de kern van onze oplossing. Door de krachten van drie representatieve bedrijven met veel ervaring van rigging, engineering en automatisering te bundelen is het resultaat van jarenlange ontwikkelingen voor onder andere de entertainment, olie & gas en offshore industrieën een formule voor succes. Wij geloven in de kracht van innovatie van lokale bodem en richten daarom onze ontwerp, productie en service-faciliteiten in op een volledig Nederlandse supplychain.

Onze technologische voorsprong biedt kansen

30 TON HIJSCAPACITEIT

Met een maximale hijscapaciteit van 30.000kg is de JEL-R in staat om zware lasten op afstandsbediening te roteren. Uniek gereedschap die de kraanmachinist in staat stellen om lasten met eenvoud te roteren waar er voorheen geen mogelijkheid was om te manoeuvreren. Deze ontwikkeling is er niet alleen om hijswerkzaamheden veiliger te maken en het werk sneller, ook is het er om de hijswereld slimmer en tot een nieuw niveau te tillen.

MAXIMALE EFFICIENTIE

JEL-R biedt u de kracht lasten op afstand automatisch te roteren. Daarbij behoud u ten alle tijden de volledige controle over de last en kunt u met behulp van de afstandsbediening naar wens kiezen tussen nauwkeurig en gecontroleerde rotatie, een volledig vaste haak of volledige vrijgave. Eenzelfde principe geld voor de noodstop, deze is vooraf te programmeren als volledige vrijgave, of vaste haak. Zo behoudt u de controle.

MODULAIRE BOUW

Als je doelt de veiligheid te verbeteren, moet je zelf ook veilig zijn. Daarom is in het ontwerp van de 30tons JEL-R een veiligheidsfactor van 5 of hoger aangehouden en worden al onze componenten uitzonderlijk onder de meest veeleisende omstandigheden getest. Daarnaast zal het apparaat voor levering aan onze eerste klanten worden gekeurd door Aboma aan onder andere conformiteit machine richtlijn 2006/42/EG. 

Één partner in al uw wensen

Met een hecht team vol gespecialiseerde professionals, bouwen wij dagelijks aan één geoliede machine van waaruit wij onze opdrachtgevers volledig kunnen ontzien. Zo zorgen we dat het werk van onze opdrachtgever zo veilig en efficiënt mogelijk gebeurd en daarnaast ook onze eigen werkwijze zo efficiënt mogelijk is ingericht. Zo bieden we naast onze innovatie een strategisch partnerschap voor lange termijn waar de kwaliteit en persoonlijkheid van onze service en producten het aller belangrijkste zijn. U bent bij ons ten alle tijden op de hoogte van de huidige staat van uw apparaat en de opgenomen hijsgegevens. Onze opdrachtgevers weten dat zij op ons kunt bouwen wat de situatie ook mag zijn, en met dat vertrouwen werken wij graag.

JEL Products voert als fabrikant de assemblage, installatie en onderhoud aan de JEL-R zelf uit. Daarbij beschikken wij over een hecht team van diverse specialisten die tot het uiterste gaan om de wensen en behoeften van onze opdrachtgevers te verwezenlijken. Onze medewerkers zijn gecertificeerd en getraind om alle werkzaamheden op locatie uit te voeren. Onze opdrachtgevers werken nauw samen met ons R&D team om feedback uit de markt direct toe te passen in onze continue doorontwikkeling en uitbreiding.

Service & Onderhoud

Ingericht op effectiviteit en zero-downtime

Hard/Software updates

Wij passen onze producten voortdurend aan
op de vraagontwikkeling van onze klanten.

Lease & Rental

Al mogelijk vanaf één dag

Specificaties

JEL-R 30t

2023 model (verwachte publieke lancering: April – Juni)

JEL-R 8t

2023 model (verwachte publieke lancering: Juni – Augustus)

Eerlijk en doordacht advies

Infrastructuur en openbaar terrein dient in overeenstemming met geldende regelgeving te worden verlicht en gebruikt. In verband met de werkveiligheid op het terrein geven instanties als de NEN en de NSVV hier richtlijnen voor af. Daarbij is het van belang dat omwonende, natuur en andere belanghebbende door een lichtinstallatie niet overmatig worden gehinderd. Hier zijn ook richtlijnen voor geschreven waarin wordt gesteld wat de maximale grenswaarden zijn en wat men als maatschappelijk aanvaardbaar kan beschouwen. Daarbij kunnen er vanuit gemeenten of andere belanghebbende aanvullende eisen worden gevraagd. Het is belangrijk dat aan alle eisen wordt voldaan om de veiligheid, comfort en kwaliteit van de installatie te borgen. 

Dat begrijpen wij goed. Net als dat wij begrijpen dat alle richtlijnen en eisen zeker als onbekende met deze vaak zeer technische materie het onduidelijk kan zijn waar u op dient te sturen. Daarom bieden wij professionele begeleiding en volledige ontzorging in het opstellen van een ontwerp waarin naast aan de wettelijk verplichte eisen ook aan uw duurzaamheidswensen en die van uw stakeholders wordt voldaan.