Mobiele torenkraanverlichting

180W I 230v

Modelvarianten

Vermogen: 180W – 900W
Lichtsterkte: 23.600 – 118.000 lumen
Lenshoeken (optics): 30º | 60º | 90º
Kleurtemperatuur: 2700K | 4000K | 6500K

De DCbright mobiele torenkraanverlichting is leverbaar in wisselspanning (AC) van 230V tot 400V. Bespaar in ruimte, energie en gewicht door het compacte formaat van het led armatuur. Bekijk hier de exacte specificaties van de verschillende sets.

Naast verlichting voor het werkoppervlak onder de kraan bieden wij ook een verlichtingsoplossing voor verlichting van de giek tijdens het opbouwen / uitvouwen van de mobiele torenkraan. Meer info…

Diverse mogelijkheid
Afhankelijk van uw gieklengte en hoogte heeft u keuze uit een viertal verschillende verlichtingsets. Oplopend van 2 armaturen voor kleine bouwkranen tot 5 armaturen voor grote 60meter torenkranen. Dit compacte armatuur is met de rvs beugel gemakkelijk in te bouwen. De sets worden standaard stekkerklaar geleverd met de kabellengtes van het type kraan waarin deze gemonteerd wordt. Laat u adviseren door onze experts.

Passend lichtbeeld
Elk bedrijf heeft zijn eigen eisen aan het lichtbeeld. Wettelijk bent u als bedrijf verplicht te voldoen aan de norm EN-12464-2 voor werkverlichting buiten. Al onze sets zijn aan de hand van deze richtlijn opgesteld. Zo bent u altijd verzekerd van goed en veilig werklicht voor uw personeel. 

De mobiele torenkraan verlichting van DCbright is uw keuze als u op zoek bent naar een krachtige en compacte LED lichtbron voor gebruik in uw kraan. Het led armatuur is ideaal voor gebruik tot 40meter hoogte. Afhankelijk van de lengte van uw giek kunt u tot wel 5 lampen eenvoudig aansluiten met de speciale 4 aderige kabel. Die naast temperatuur ook spanningsvallen monitort en opvangt. Elk armatuur wordt individueel gestuurd voor maximale betrouwbaarheid.

Dit in tegenstelling tot de HQI en Halogeen armaturen die standaard onder de meeste kranen geïnstalleerd zitten. Deze oude type lampen hebben een korte levensduur en een gigantisch hoog stroomverbruik. Daarbij hebben deze lampen in tegenstelling tot led 15 minuten opstart tijd nodig. Ook zijn de HQI en Halogeen armaturen gevoelig voor vocht en trillingen en zijn deze alleen aan te sluiten op 400V. Als u kiest voor de led kraanverlichting van DCbright kiest u voor flexibiliteit en betrouwbaarheid.

De lenzen van die in het kraanarmatuur worden gebruikt zijn van hoge kwaliteit. Hierdoor kan er met een laag vermogen veel licht vanuit de LED’s op een efficiente manier gestuurd worden naar de werkvloer onder de kraan waar het licht nodig is. Hierdoor wordt het maximale van de netto lichtopbrengst benut. Op basis van de haakhoogte is er keuze uit 3 type lenzen: 90° breedstraler, 60° breedstraler en een 30° verstraler. Laat u vrijblijvend adviseren door een van onze experts.

De mobiele torenkraanverlichting is net als alle andere producten van DCBright ontwikkeld in Nederland. De engineering van de behuizing heeft dankzij de koelribben op de achterzijde de hoogst mogelijke warmteafvoer, om daarmee de prestaties van de LED’s te maximaliseren. Hierdoor claimen huidige tests dat de lichtopbrengst van DCbright LED armaturen tot 2 keer helderder is dan elke andere lamp op de markt met een vergelijkbare stroomverbruik. Dat laten wij u graag zien.

Met een standaard garantie van 5 jaar met een te verwachte levensduur van 60.500uur L80B10 kunt u ondanks alle trillingen tijdens het hijsen, op de led armaturen aan. Dankzij de speciale coating van maar liefst 93% titanium, de uitstekende beschermingsgraden en elektronische beveiligingen hoeft u niet bang te zijn voor schade aan het armatuur. Door beveiligingen als EMC-EMV hoeft u zich geen zorgen te maken voor storing over de radiokanalen. Neem contact met ons op voor een gratis test!

Extra voordelen DCbright Dual, Triple en Five TK set
– Top kwaliteit materialen, geen storingen, uitval en/of stilstand van de werkzaamheden
– Slechts 1 x 230 volt aanvoer kabel nodig
– Direct licht bij een druk op de knop
– Professionele verlichting dat voldoet aan de norm EN-12464-2
– 5 jaar fabrieksgarantie

Download Brochure

Giekopbouw verlichting

Voor het verlichten van uw giek tijdens het op/afbouwen van uw kraan.

Het verlichten van de giek is enorm belangrijk als het gaat om het voorkomen van schade en ongelukken tijdens het opbouwen in het donker. De standaard xenon lampen die worden geleverd op de meeste kranen zijn niet voldoende om veilig te kunnen opbouwen in het donker.

Door de 14 graden lenzen die in de DCB9 Piranha geleverd kunnen worden dient de lamp als een schijnwerper waarmee een oppervalk op grote afstand sterk verlicht kan worden. Zo is op de foto’s hiernaast te zien hoe de giek van een Spierings AT6 kraan tijdens het opbouwen verlicht wordt.

Bij de lamp krijgt u standaard:

– 5 Jaar garantie
– IP69K behuizing
– IK10 impactrating
– L80B10 60.500uur

De DCB9 is leverbaar in 24v en 230v. Daarnaast is er ook een kleiner model DCB6 leverbaar in 12v. Meer info…

Spierings AT6 giek verlicht tijdens uitvouwen in het donker

Contact

Jaap de Graaf

Algemeen Directeur

Lucas de Graaf

Technisch Directeur