033 785 9809

JEL-Products-2022

Wij bieden de oplossing

En dit is waarom u op ons kunt bouwen

Wij bieden u vertrouwen

Licht betekend veel voor u en omgeving. Constant staan wij in contact met licht. Niet alleen door het licht van de zon, maar ook met kunstlicht. Als u ’s avonds sport, ’s ochtends vroeg werkt. Licht en de juiste hoeveelheid zijn heel belangrijk. Als bedrijf bent u dan ook afhankelijk van licht voor een veilige werkomgeving in het donker. Zo kunt u kunstlicht gebruiken om de bruikbare uren van de dag te verlengen. Maar daarbij is het wel van groot belang dat u als bedrijf correct wordt geïnformeerd over de geldende regelgeving. Wat heeft u als bedrijf nodig heeft om het werk in kunstlicht veilig uit te kunnen voeren? Daar worden door geaccrediteerde instanties eisen aan gesteld. Voorbeelden van relevante eisen betreffen lichtsterkte (cd), verlichtingssterkte (lux), lichtgelijkheid (Uo), kleurechtheid (CRI Ra) en verblinding (max Gr).

Naast deze geschreven richtlijnen kan het van groot belang zijn om neveneffecten als schaduw en lichthinder te voorkomen voor de werkveiligheid. Daarom kijken wij graag met u mee en zoeken we voor uit wat u precies nodig heeft. Wij gaan verder dan wat moet er, en vragen: wat is wenselijk? Zo weet u naast conformiteit met de regelgeving dat uw lichtinstallatie ook wenselijk is ingericht. Of u nu een huidige installatie moet verbeteren, een nieuwe moet aanleggen of dat u misschien zelfs met minder licht af kunt. Wij zoeken het tot de bodem voor u uit.

Wij bieden u de ondersteuning die u nodig heeft, of dit nou gaat om het oplossen van een projectmatig of bedrijfsbreed probleem. Samen met u halen wij het maximale uit de overstap naar duurzaam. Wij beschikken over opgeleide ontwerpers en engineers die zich in nauwe samenwerking met onze fabriek dagelijks buigen over uw verlichtingsvraagstukken. Samen met onze keurmerken, onze technische kennis en ervaring komen wij tot een visueel en technisch optimaal resultaat.

Onze adviezen worden vertrouwd door professionals, waaronder:

Sterk in de omgeving waar alles telt

zelfs waar u dacht dat het niet mogelijk was

VCA 2ster - ISO 9001_JEL Products

Gecertificeerd door EBN Certification

Wij zijn ISO9001 en VCA** Gecertificeerd

ISO9001 Certificering: Het Bewijs van Onze Toewijding aan Kwaliteit

Bij JEL Products streven we voortdurend naar verbetering van onze processen en producten. Dit streven wordt erkend en onderstreept door onze ISO9001 certificering, uitgereikt door EBN Certification. De ISO9001 norm is internationaal erkend en staat voor een consistente, betrouwbare benadering van kwaliteitsmanagement. Dit betekent dat wij, in alle facetten van ons bedrijf, van productontwikkeling tot klantenservice, ons inzetten voor het hoogste niveau van kwaliteit en efficiëntie.

Deze certificering bewijst dat onze processen zorgvuldig zijn geëvalueerd en voldoen aan de internationale normen voor kwaliteitsmanagement. Het garandeert dat onze producten en diensten consequent voldoen aan de verwachtingen van klanten en dat we ons continu inzetten voor verbetering. Met ISO9001 kunt u erop vertrouwen dat JEL Products zich toewijdt aan kwaliteit, klanttevredenheid en voortdurende verbetering.

VCA Certificering: Ons Engagement voor Veiligheid en Gezondheid**

Veiligheid staat bij JEL Products voorop, zowel op de werkplek als in de projecten die we uitvoeren. Onze VCA** certificering, toegekend door EBN Certification, benadrukt ons engagement voor de gezondheid en veiligheid van onze werknemers, klanten en partners. VCA**, ofwel Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers, is een standaard in veilig en gezond werken binnen de industriële sector.

Deze certificering betekent dat JEL Products een veiligheidsmanagementsysteem hanteert dat voldoet aan de strenge eisen van VCA**. Het toont aan dat we niet alleen de wettelijke en reglementaire vereisten naleven, maar ook extra stappen zetten om risico’s te vermijden en een veilige werkomgeving te garanderen. Onze klanten en partners kunnen erop vertrouwen dat samenwerken met JEL Products betekent dat er met de hoogste veiligheidsnormen rekening wordt gehouden.

Door het hanteren van deze certificeringen, ISO9001 en VCA**, benadrukken we onze toewijding aan kwaliteit, veiligheid en betrouwbaarheid – essentiële waarden voor JEL Products en onze klanten.

nsvvlogo-kleinwitblauw

Gecertificeerd door de Nederlandse Stichting Voor Verlichtingskunde (NSVV)

Wij adviseren in lijn met de NSVV Gedragscode

Verschillen qua interpretatie van diverse lichtberekeningen ontstaan doordat er geen uniforme regels bestaan voor het berekenen van een lichtplan.

Wat dient er bij het ontwerpen van een lichtsimulatie te worden ingevoerd en wat dient men vervolgens als uitvoer te presenteren zodat opdrachtgever een eerlijk appels met appels vergelijk kan opstellen? Die ‘standaard’ heeft de NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde) in nauwe samenwerking met de NLA (Nederlandse Licht Associatie) ontwikkeld in de vorm van een gedragscode. Partijen die zich aan deze gedragscode conformeren, gebruiken dezelfde uitgangspunten voor hun berekeningen. Zo is de uitkomst van gemaakte lichtberekeningen vergelijkbaar met andere lichtberekeningen.

Omdat wij transparantie naast doordacht advies belangrijk vinden hebben wij ons, samen met diverse andere serieuze partijen geconformeerd aan de gedragscode lichtberekeningen. Hierdoor weet u als opdrachtgever dat u een gedegen lichtplan van ons kunt verwachten die op waarheid is gebaseerd. De NSVV Gedragscode Lichtberekeningen past binnen onze ideologie om voor onze klant het maximale te halen uit de overstap naar duurzaam, eerlijk advies is daarbij onmisbaar.

NEN logo

Wij adviseren volgens de NEN & CIE normeringen

Goed advies is belangrijk en is onderdeel van het maximale halen uit de overstap naar duurzaam. Bij goed advies horen duidelijke richtlijnen, gesteld door vakbekwame organisaties. Wij baseren onze adviezen altijd aan de hand van de meest recente regelgeving die voor u van belang is. Indien nodig vullen wij deze aan. Hierdoor weet u als opdrachtgever dat u een gedegen lichtplan ontvangt die is opgesteld conform geldende regelgeving. Veel van de normen die wij volgen zijn afkomstig van de NEN en CIE. Deze regelgeving zijn voor een gedegen advies onmisbaar.

DarkSky

Wij voorzien waar mogelijk DarkSky oplossigen

Hinder van lichtinstallaties speelt voor veel organisaties een steeds belangrijkere rol. Bij duurzaamheid is er belang bij zowel het milieu als de maatschappij. Lichtvervuiling in de richting van natuur en mensen, zoals u misschien zelf al eens heeft ervaren is daarom onwenselijk en moet worden voorkomen. Permanente installaties zoals veldverlichting of rijbaanverlichting kennen al langer eisen aan lichtvervuiling. Eisen die onder andere door de Richtlijn Lichthinder van de NSVV worden bewaakt. Wij bieden u de mogelijkheid een stap verder te gaan en uw omgeving volledig te beschermen met een armatuur dat Darksky gecertificeerd is. Het Dark Licht armatuur van fabrikant DCbright is ontwikkeld om ongewenste licht uitstrooi en verblinding te doen verdwijnen. Leverbaar in de lichtkleur 2200K die samen met het volledige cut-off optiek de minste impact heeft op flora en fauna. 

Meer informatie over onze dienstverlening?

Jaap-de-Graaf-nieuw

Jaap de Graaf

Algemeen Directeur

Lucas-de-Graaf-nieuw

Lucas de Graaf

Technisch Directeur