Wij bieden u vertrouwen

Verlichting kan veel voor uw bedrijf betekenen. Zo bent u als bedrijf afhankelijk van verlichting voor een veilige werkomgeving in het donker en kunt u kunstlicht gebruiken om de bruikbare uren van uw dag te verlengen. Daarbij is het van groot belang dat u als bedrijf correct wordt geïnformeerd over de geldende regelgeving en wat u als bedrijf nodig heeft om het werk in kunstlicht veilig uit te kunnen voeren. Daarbij worden door relevante instanties eisen gesteld aan lichtsterkte, lichtgelijkheid, kleurechtheid en verblinding.

Daarnaast kan het voor u als bedrijf ook van belang zijn om daarnaast schaduwvorming te voorkomen. Wij kijken graag met u mee en zoeken uit wat u precies nodig heeft. Zo weet u altijd of u door aangescherpte regelgeving uw huidige installatie moet verbeteren of dat u misschien zelfs met minder licht af kunt.  

JEL Products biedt u de ondersteuning die u nodig heeft, of dit nou gaat om het oplossen van een projectmatig of bedrijfsbreed probleem, wij staan voor u klaar. Samen met u halen wij het maximale uit de overstap naar duurzaam. Wij beschikken over opgeleide ontwerpers en engineers die zich in nauwe samenwerking met onze fabriek dagelijks buigen over uw verlichtingsvraagstukken. Samen met onze keurmerken, onze technische kennis en ervaring komen wij tot een visueel en technisch optimaal resultaat.

Onze adviezen worden vertrouwd door professionals, waaronder:

Ondertekend door L. de Graaf

Conform NSVV Gedragscode Lichtberekeningen

Verschillen qua interpretatie van diverse lichtberekeningen ontstaan doordat er geen uniforme regels bestaan voor het berekenen van een lichtplan.

Wat dient er bij het ontwerpen van een lichtsimulatie te worden ingevoerd en wat dient men vervolgens als uitvoer te presenteren zodat opdrachtgever een eerlijk appels met appels vergelijk kan opstellen? Die ‘standaard’ heeft de NSVV (Nederlandse Stichting voor Verlichtingskunde) in nauwe samenwerking met de NLA (Nederlandse Licht Associatie) ontwikkeld in de vorm van een gedragscode. Partijen die zich aan deze gedragscode conformeren, gebruiken dezelfde uitgangspunten voor hun berekeningen. Zo is de uitkomst van gemaakte lichtberekeningen vergelijkbaar met andere lichtberekeningen.

Omdat wij transparantie naast doordacht advies belangrijk vinden hebben wij ons, samen met diverse andere serieuze partijen geconformeerd aan de gedragscode lichtberekeningen. Hierdoor weet u als opdrachtgever dat u een gedegen lichtplan van ons kunt verwachten die op waarheid is gebaseerd. De NSVV Gedragscode Lichtberekeningen past binnen onze ideologie om voor onze klant het maximale te halen uit de overstap naar duurzaam, eerlijk advies is daarbij onmisbaar.

Lichtadvies conform NEN - CEN normering

Goed advies is belangrijk en is onderdeel van het maximale halen uit de overstap naar duurzaam. Bij goed advies horen duidelijke richtlijnen, gesteld door vakbekwame organisaties. Wij baseren onze adviezen altijd aan de hand van de meest recente regelgeving die voor u van belang is. Indien nodig vullen wij deze aan. Hierdoor weet u als opdrachtgever dat u een gedegen lichtplan ontvangt die is opgesteld conform geldende regelgeving. Veel van de normen die wij volgen zijn afkomstig van de NEN en CEN. Deze regelgeving zijn voor een gedegen advies onmisbaar.

Darksky compliant - Darklicht

Hinder van lichtinstallaties speelt voor veel organisaties een steeds belangrijkere rol. Bij duurzaamheid is er belang bij zowel het milieu als de maatschappij. Lichtvervuiling in de richting van natuur en mensen, zoals u misschien zelf al eens heeft ervaren is daarom onwenselijk en moet worden voorkomen. Permanente installaties zoals veldverlichting of rijbaanverlichting kennen al langer eisen aan lichtvervuiling. Eisen die onder andere door de Richtlijn Lichthinder van de NSVV worden bewaakt. Wij bieden u de mogelijkheid een stap verder te gaan en uw omgeving volledig te beschermen met een armatuur dat Darksky gecertificeerd is. Het Darklicht armatuur van fabrikant DCbright is ontwikkeld om ongewenste licht uitstrooi en verblinding te doen verdwijnen. Leverbaar in de lichtkleur 2200K die de minste impact heeft op flora en fauna.