033 785 9809

JEL-Products-2022

Bekijk onze projecten

Een samenvatting van onze spraakmakende projecten

Onder andere deze bedrijven gingen u voor

Van Wijnen Logo
Logo schot verticaal transport zwartwit
tata-steel-logo
Mammoet Logo
Logo van Herpertz
van Adrighem logo
Ballast_nedam_logo
BPI Logo
De Nijs Logo
Logo van Deme groep

Saint Patricksday SISK

Gebruikte armaturen: DCbright Piranha
uitgevoerd in een groene lichtkleur

Nadat kraanverhuurbedrijf Irlequip door haar klant SISK werd uitgedaagd om de giek van de kraan te verlichten in het groen voor Saint Patricksday heeft het bedrijf in samenwerking met JEL Products een doordachte oplossing gecreëerd om de giek in het mooie groen te verlichten.

Heijmans verhoogt veiligheid

Gebruikte armaturen: DarkLicht S60

Met behulp van diverse lichtcalculaties en testen is JEL Products samen met Heijmans tot een oplossing gekomen om de veiligheid rondom de botsen te verhogen. Dankzij de verlichting rondom de bots en de betere aanlichting van het bord wordt het verkeer sneller bewust gemaakt op de bots. Een enorme verbetering in veiligheid zeggen ook de chauffeurs.

Introductie Giekverlichting

Gebruikte armaturen: DCbright Barracuda
Gebruikte bracket: DCbright Boomkit

Kort na de introductie van de swingbracket die een armatuur ongeacht de kanteling van de giek vlak houdt introduceert JEL Products nu met trots nog een innovatie in de vorm van een unieke giekverlichtingsset. Net zo goed uitgedacht als onze innovatieve torenkraanframes voor verlichting vanuit de mast. Universeel toepasbaar voor alle merken en maten torenkranen dankzij onze unieke en stapelbare beugel. Deze technologische doorbraak markeert een nieuwe standaard in verlichting voor de zware industrie.

NMT & DMI | Netwerkdag Den Helder

Organisatie: Netherlands Maritime Technology
Aanwezige collega: CTO | Lucas de Graaf

De Directie Materiële Instandhouding (DMI) - Koninklijke Marine is op zoek naar nieuwe 'prefered suppliers'. De nieuwe, steeds complexere schepen die aan de marinevloot zijn toegevoegd, vragen verregaande kennis en expertise bij onderhoud en reparatie. Omdat de DMI daarvoor nog meer wil samenwerken met Nederlandse maritieme toeleveranciers, zijn we vandaag samen met 60 andere bedrijven te gast bij de Koninklijke Marine in Den Helder.

Introductie Swingbracket

Gebruikte Bracket: DCbright Swingbracket

JEL Products introduceert met trots een baanbrekende innovatie in de vorm van een unieke lampenbracket. Dit nieuwe ontwerp stabiliseert lampen in kranen en bewegende giekdelen, waardoor ze altijd horizontaal blijven. Dit garandeert een constant en optimaal lichtbeeld, zelfs onder de meest uitdagende omstandigheden. Deze technologische doorbraak markeert een nieuwe standaard in verlichting voor de zware industrie.

Horizon Geodrill | Floodlights

In opdracht van: Boskalis N.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Barracuda

JEL Products heeft de Horizon Geodrill, een EU-onderzoeksschip, voorzien van state-of-the-art LED floodlights. Deze upgrade verbetert zichtbaarheid en veiligheid, cruciaal voor maritiem onderzoek. De efficiënte LED-technologie verhoogt de duurzaamheid en vermindert energieverbruik. Dit project markeert JEL als pionier in geavanceerde industriële verlichtingsoplossingen. De Horizon Geodrill is nu een lichtend voorbeeld van moderne maritieme technologie.

MHC Hoevelaken | 60% besparing

In opdracht van: MHC Hoevelaken
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

MHC Hoevelaken is dagelijks bezig met duurzaamheid. In samenwerking met de club is het tweede veld voorzien van LED verlichting, waarvan nu met 200lux verlichtingssterkte voor training. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid maar ook lichthinderbeperking. Dit is gezien de ligging van de club enorm belangrijk.

Verlichting haventerminal | Rotterdam

In opdracht van: DFDS Seaways B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

DFDS Seaways te Vlaardingen wist wat er te besparen viel na in 2021 eerder een andere terminal te hebben uitgerust met armaturen van JEL Products. Nu in 2023 heeft het bedrijf opdracht gegeven aan JEL Products om met een besparing van maarliefst 53% ook de bestaande terminal in Vlaardingen te verduurzamen met nieuwe armaturen. Het complete werk omvatte ook het vervangen van beschadigde lichtmasten en het vervangen van de elektrische installatie.
Bekijk hoe u ook kunt besparen

MAMMOET PTC | Project Rotterdam

In opdracht van: Mammoet Europe B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Orca

Mammoet Europe bezit 10 ringkranen met een hijsvermogen boven de 1000ton. Deze kranen worden ingezet voor zeer specialistische hijswerkzaamheden. Om deze goed te verlichten ontwerpt JEL Products voor deze kranen een lichtoplossing waar deze keer de kraan staat in Nederland bij de vestiging van Mammoet in Rotterdam. Het eindresultaat is spectaculair

TV de Eemslag | 64% besparing

In opdracht van: TV de Eemslag
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

TV de Eemslag is gelegen in een prachtige polderomgeving in de gemeente Bunschoten-Spakenburg. De club zet actief veel stappen om de duurzaamheid van de club te verhogen. Mede omdat de club direct in de natuur ligt is het belangrijk dat lichthinder wordt voorkomen. Daarom heeft de vereniging de 8 tennisbanen en 5 nieuw aan te leggen padelvelden laten ombouwen van contentionele verlichting naar hindervrij armaturen van JEL Products.
Binnenkort beschikbaar: Dronevideo

DAKAR 2023 | EUROL RALLYSPORT

In opdracht van: EUROL Rallysport
Gebruikte armaturen: DCbright Piranha

Tijdens de voorbereidingen van de DAKAR 2023 is één van de racevoertuigen van EUROL Rallysport team de Rooy voorzien van nieuwe led verlichting. Daarnaast is de verlichting op het bivak volledig vervangen voor nieuwe, heldere en energiezuinigere verlichting. De tenten zijn voorzien van speciale en robuuste TL armaturen en de grote truck is voorzien van uitschuifbare mast met vlakstralers met 32.000 lumen per stuk.
Informatie over de gebruikte led verstralers

SV Otterlo | 57% besparing

In opdracht van: SV Otterlo
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

SV Otterlo is gelegen in een prachtige bosrijke omgeving in de gemeente Ede. De club zet actief veel stappen om de duurzaamheid van de club te verhogen. Mede omdat de club direct naast de natuur ligt is het belangrijk dat lichthinder wordt voorkomen. Daarom heeft de vereniging beide velden laten ombouwen van LED verlichting die teveel overlast gaf naar hindervrij armaturen van JEL Products.
Binnenkort beschikbaar: Dronevideo

SC Hoevelaken | 60% besparing

In opdracht van: SC Hoevelaken
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

SC Hoevelaken zet actief veel stappen om een volledig duurzame club te worden. Zo heeft de club recent door ons de veldverlichting laten vervangen door Dark Licht led armaturen. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van lichthinderbeperking ook bespaard de club jaarlijks 59%. Het besparingspercentage ligt ruim 30% hoger dan dat de andere alternatieven konden bieden. De lichtkwaliteit op het veld kreeg daarnaast ook een behoorlijke upgrade, terwijl de verlichtingssterkte slechts gematigd steeg naar 120lux.

SC Hoevelaken | 67% besparing

In opdracht van: KV Sparta Nijkerk
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

KV Sparta Nijkerk groeit en is dagelijks bezig dit zo duurzaam mogelijk te doen. In samenwerking met de club zijn beide velden vervangen door LED verlichting, waarvan nu op het hoofdveld dankzij de 230lux verlichtingssterkte, ook wedstrijden kunnen worden gespeeld. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van lichthinderbeperking ook bespaard de club jaarlijks 67%. Tevens is besturing middels de smartapp gerealiseerd.

Introductie van hindervrij werklicht

In opdracht van: Klompé Asfaltverwerking B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

Om de markt met een nieuwe mogelijkheid van veilig werken bekend te maken hebben wij in samenwerking met Klompé een nieuwe standaard voor werkverlichting aan de markt gepresenteerd. Niet langer worden collega's rond de asfaltmachine, of overige werkverkeer gehinderd door de verlichting van de machine. Het blad bouwmachines schreef hierover uitgebreid een artikel.
Lees het artikel in bouwmachines.

Terminal DFDS vlaardingen

In opdracht van: Baas B.V. & Boskalis Nederland B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

DFDS Seaways te Vlaardingen ontving onlangs een wereldprimeur. Als eerste haven ter wereld ontving het bedrijf de nieuwste innovatie op het gebied van verlichting op hun terrein. Op het voorgeschreven lichtplan met gerenommeerde armaturen kon nog eens 30% extra energie worden bespaard. Daarnaast was de levensduur van de Dark Licht armaturen twee maal zo lang als de alternatieven. De keuze is daarom gevallen voor de kwaliteit van JEL Products.

Sparta Nijkerk | KNVB 350lux

In opdracht van: V.V. Sparta Nijkerk
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

Sparta Nijkerk breidt uit. De club uit het mooie Nijkerk (thuiswedstrijd) heeft gekozen voor onze Dark Licht armaturen voor het vernieuwde hoofdveld. De oude lichtinstallatie van 200lux is met 6 masten en al vervangen voor 8 nieuwe masten met 16 armaturen en een verlichtingssterkte van 350lux. Hoewel het aantal lux vrijwel is verdubbeld ligt de energiebesparing op volledig vermogen nog rond op 30%. Daarnaast is het veld DALI gestuurd en zijn er mooie lichtshows mogelijk!

HC Nijkerk | 65% Besparing

In opdracht van: HC Nijkerk
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

HC Nijkerk ontving de primeur om als eerste hockeyveld ter wereld uitgerust te worden met Darklicht led armaturen. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van lichthinderbeperking ook bespaard de club jaarlijks 74% op de energierekening. De lichtkwaliteit op het veld kreeg daarnaast ook een behoorlijke upgrade, de aanvankelijke verlichtingssterkte werd met 30% verhoogd en de lichtgelijkheid steeg respectievelijk met 30%.
Bekijk de dronevideo [voor/na beelden]

Jeddah Superdome

In opdracht van: Losberger de Boer
Gebruikte armaturen: DCbright Orca's

Met een diameter van 210 meter, een hoogte van 46 meter en een overdekt oppervlakte van ruim 34.636 vierkante meter, breekt de Jeddah Superdome door twee wereldrecords voor bouwconstructies.Ten eerste is het nu de grootste doorlopende (niet-gesegmenteerde, niet-openbare) koepel, een record dat eerder in het bezit was van de Mercedes-Benz Superdome, ten tweede is het nu ook 's werelds grootste geodetische koepel. Voor de constructie van dit innovatieve project heeft JEL Products een doordachte lichtoplossing mogen ontwerpen en leveren waarmee de constructie van de koepel tijdens de avonduren onder de vereiste werkomstandigheden kon worden voortgezet.

Duurzame, lichtbewuste bouwplaats

In opdracht van: Ballast Nedam Materieel
Gebruikte armaturen: DCbright Darklicht Industrial

Ballast Nedam en Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. halen het maximale uit de overstap naar duurzaam met Darklicht led armaturen. Ballast Nedam Materieel vervangt alle bestaande conventionele 2 Kilowatt armaturen. Dit resulteert in een enorme energiebesparing van maar liefst 73%, daarnaast maken de unieke eigenschappen van het Darklicht armatuur de investering een maatschappelijk verantwoorde keuze. Het is namelijk het enige led armatuur in de markt geschikt voor deze doeleinden dat beschikt over volledige lichtafscherming. Hierdoor kan de bouwplaats in lijn met de geldende regelgeving (zoals NEN-12464-2) worden verlicht zonder dat dezelfde hoge lichtsterkte ver buiten de grenzen van het bouwterrein straalt. Dat betekent concreet: geen verblinding voor omwonenden of natuur en een extreem efficiënt gebruik van het licht en daarmee de energie.
Bekijk de dronevideo

Mammoet PTC-200-DS

In opdracht van: Mammoet Europe B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Orca

Voor een project van Mammoet hebben wij de 194 meter lange PTC200DS ringkraan, met een hijsvermogen van maar liefst 5 duizend ton (ja, dat is 5.000.000 kilo) mogen voorzien van een doordachte lichtoplossing. De kraan is opgebouwd langs de kust van Noorwegen waar de kraan langdurig wordt gebruikt om diverse grote windmolens voor offshore energieopwekking te assembleren.

Liebherr LTM-1650-8.1

In opdracht van: Mammoet Europe B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Piranha's

Mammoet Nederland ontving onlangs een wereldprimeur. Als eerste ter wereld ontving het bedrijf de vernieuwde LTM1650-8.1 telescoopkraan van Liebherr. Deze gigantische 8-asser heeft een maximale hefcapaciteit van 700ton. De nieuwe kraan brengt veel technologische ontwikkelingen met zich mee. Voor de werkverlichting van deze gigantische kraan mocht JEL Products zorg dragen.

De lichttoren van de toekomst

In opdracht van: Heijmans N.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Darklicht

Voor Heijmans infra hebben wij lichttorens omgebouwd van conventionele armaturen tot de nieuwste ontwikkeling op het gebied van lichtuitstraling en lichthinderbeperking. Dit resulteerde in een energiebesparing van 80% boven op een enorme winst in het verlichtte oppervlak. Waar voorheen maximaal 4.000m2 met een vier conventionele armaturen werd gehaald wordt er nu 11.000m2 met een slechts twee armaturen gehaald.

ZAP Breezand | 70% besparing

In opdracht van: Z.A.P. Breezand
Gebruikte armaturen: DCbright Dark Licht

Z.A.P. Breezand zet actief veel stappen om een volledig duurzame club te worden. Zo heeft de club recent door ons de veldverlichting laten vervangen door Dark Licht led armaturen. Drie voetbalvelden en drie tennisbanen zijn in één keer volledig verduurzaamt. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van duurzaamheid. Vanwege de nabij gelegen omwonende was het voor de club zeer belangrijk dat ook lichthinder werd voorkomen. Met behulp van een calculatie en nauwkeurige installatie kon deze volledig werden voorkomen. Het besparingspercentage ligt ruim 25% hoger dan dat de andere alternatieven konden bieden. De lichtkwaliteit op het veld kreeg daarnaast ook een behoorlijke upgrade, terwijl de verlichtingssterkte slechts gematigd steeg naar 120lux.

Liebherr van der Spek

In opdracht van: Van der Spek-Vianen B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Orca's

In samenwerking met van der Spek-Vianen hebben wij een universele lichtoplossing ontwikkeld voor gebruik in torenkranen. Daarbij hebben we niet alleen een duurzaam alternatief geboden voor de conventionele verlichting maar ook de relevante processen aanzienlijk efficiënter gemaakt. Zo zijn transportkosten van- en naar de bouwplaats samen met de opslagkosten met 90% omlaag gegaan en zijn de installatiekosten gehalveerd.

Novadock Havenkranen

In opdracht van: van Adrighem B.V.
Gebruikte armaturen: DCbright Orca's

Bij renovatie van drie Liebherr LHM500 havenkranen van Adrigem B.V. heeft JEL Products een passende lichtoplossing mogen leveren geschikt voor maritiem gebruik. Met onze kwaliteitsproducten en het doordachte lichtontwerp kon de lichtsterkte rondom de kraan worden verdrievoudigd terwijl het energieverbruik met 50% werd verlaagd. Daarnaast is de installatie nu geschikt voor de zware omstandigheden waardoor de kraan nu zelfs onder de zwaarste omstandigheden in het licht kan blijven functioneren. Op de foto is de kraan bezig met het laden van een Liebherr LR13000 rupskraan.

TBI gaat voor groen

In opdracht van: Mdb B.V. (TBI groep)
Gebruikte armaturen: DCbright Orca's

In samenwerking met van der Spek-Vianen hebben wij een universele lichtoplossing ontwikkeld voor gebruik in torenkranen. Daarbij hebben we niet alleen een duurzaam alternatief geboden voor de conventionele verlichting maar ook de relevante processen aanzienlijk efficiënter gemaakt. Zo zijn transportkosten van- en naar de bouwplaats samen met de opslagkosten met 90% omlaag gegaan en zijn de installatiekosten gehalveerd.

TV 't Zand | 75% Besparing

In opdracht van: TV 't Zand
Gebruikte armaturen: DCbright Darklicht

TV 't Zand ontving de primeur om als eerste tennisveld ter wereld uitgerust te worden met Darklicht led armaturen. De club is met deze investering niet alleen vooruitstrevend op het gebied van lichthinderbeperking ook bespaard de club jaarlijks 64% op de energierekening. De lichtkwaliteit op de banen kreeg daarnaast ook een behoorlijke upgrade, de aanvankelijke verlichtingssterkte werd met 30% verhoogd en de lichtgelijkheid steeg respectievelijk met 30%.
Bekijk de dronevideo

HLV Guliver

In opdracht van: Scaldis SMC
Gebruikte armaturen: DCbright Barracuda's

De HLV Gulliver is één van de twee Heavy Lift Vessels van de firma Scaldis uit Antwerpen. Recentelijk is dit offshore werkschip voorzien van DCbright professionele LED verlichting. Dit werkschip wordt ingezet voor offshore-infrastructuur werkzaamheden zoals opbouw- en ontmantelingactiviteiten in diep water voor de olie- en gasindustrie en de installatie van offshore windparken. Bovendien wordt de HLV Gulliver ingezet voor elk type zwaar hijswerk in uitdagende situaties. DCbright Barracuda’s zijn onder andere gemonteerd onder het heliplatform.

Bedrijfswagen in het licht

In opdracht van: Saris 4x4
Gebruikte armaturen: DCbright Piranha's

Bij de aanschaf van een van onze nieuwe bedrijfswagens konden wij het niet laten om onze eigen producten te monteren ter vervanging van het grootlicht. Of het daadwerkelijk praktisch is laten we in het midden, maar veel licht in het donker geven de lampen zeker.
Jaap-de-Graaf-nieuw

Jaap de Graaf

Algemeen Directeur

Lucas-de-Graaf-nieuw

Lucas de Graaf

Technisch Directeur